„Viză de clown” sau o discuție despre rolul dramaturgului în teatrul american

afis viza clownSâmbătă, 12 iulie, la ora 19.30, la Teatrul Odeon, Sala Studio, va avea loc avanpremiera spectacolului „Viză de clown” de Saviana Stănescu, în regia lui Alexandru Mihail, într-o traducere coordonată de Iulia Popovici. Scenografia este semnată de Vladimir Turturică, iar din distribuție fac parte Nicoleta Lefter, Marius Damian, Alexandru Papadopol, Meda Victor, Ionuţ Kivu, Relu Poalelungi. Spectacolul va fi urmat de discuţii cu publicul în prezenţa autoarei şi a dramaturgilor americani Rajiv Joseph și Jose Rivera.

Piesa „Viză de clown” („Aliens with Extraordinary Skills”) a fost produsă în 2008 la Teatrul Julia Miles din New York, primind cronici entuziaste în The New York Times și alte publicații americane.

Povestea este inspirată de un fapt real relatat într-un articol din Florida Observer: un român și un ucrainian au adus în SUA peste 800 de imigranți ilegali pe vize false de artiști de circ (aliens with extraordinary abilities in the circus).

Saviana Stănescu își imaginează traiectoria a doi dintre acești aliens, o fată din Moldova și un tânăr din Rusia, care pleacă din Florida la New York pentru a scăpa de deportare. Dincolo de acest moment inițial, piesa prezintă o istorie tragicomică din orașul care nu doarme niciodată, New York, unde oameni din diverse colțuri ale lumii își intersectează viețile și aspirațiile într-o echilibristică de zi cu zi pe balustrada Visului American.

Avanpremiera spectacolului Viză de Clown va fi urmată de o discuție despre rolul dramaturgului în teatrul american contemporan susţinută de autoarea Saviana Stănescu și dramaturgii/scenariștii americani Rajiv Joseph și Jose Rivera care vin în România prin programul de colaborare cu Lark Play Development Center din New York.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.