Vlad Massaci la Barbican Centre

După 13 ani teatrul românesc revine pe scena londoneză, la Barbican Centre, cea mai mare instituţie britanică dedicată artei şi culturii internaţionale. Turneul Teatrului Nottara cu spectacolul „Aniversarea” (Festen) de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, în regia lui Vlad Massaci, se înscrie în programul de promovare a teatrului românesc în Marea Britanie, susţinut de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu mai multe instituţii britanice de renume.

„Turneul Teatrului Nottara la Londra înseamnă reîntoarcerea teatrului românesc pe una dintre cele mai prestigioase scene din lume, după mai bine de 10 ani. Miza acestui proiect e însă, mult mai mare: succesul «Aniversării» va fi mai mult decât succesul lui Vlad Massaci sau al trupei de la Nottara, fiindcă o reuşită la Barbican deschide calea întregului teatru românesc spre inima Londrei culturale”. declară, directorul ICR Londra, Dorian Branea.

Turneul face parte din stagiunea Barbican dedicată spectacolelor de teatru internaţionale, BITE (Barbican International Theatre Events). Programul prezintă spectacole care se află la limita oricărei clasificări, producţii teatrale care îmbină dansul, muzica şi teatrul în moduri neobişnuite, explorează graniţele teatrului, stârnesc emoţii…

Publicul londonez se va reîntâlni între 9 şi 19 noiembrie 2011, la Sala Pit, cu jocul extraordinar al actorilor români pus în lumină de o viziune regizorală originală pe scenariul unui film cult. Pe 14 noiembrie, după spectacol, regizorul Vlad Massaci va răspunde întrebărilor adresate de jurnalistul John O’Mahony de la The Guardian şi de criticul de teatru român Anca Ioniţă. Evenimentul va oferi spectatorilor ocazia unică de a intra într-un dialog activ cu regizorul român despre teatrul din România, despre viziunea regizorală şi provocarea asumată de a monta un spectacol de teatru după un scenariu de film.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.