Vlad Mugur: Pentru mine, actorul este desenul și vioara, clovnul, cabaretisul, metafora

vlad-mugurSăptămână de săptămână, Yorick.ro își invită cititorii la o pagină de teatru. Un gând, o poveste, o frântură din gândirea unor mari personalități ale teatrului, de când e lumea și până azi, vă vor însoți săptămânal. Cartea de teatru e un spectacol pe care vă invităm să-l descoperiți! Azi, Vlad Mugur…

„Vezi că teatrul este foarte divers. Sunt piese pe care nu le poți pune într-un anumit spațiu. E aproape imposibil. Dar sigur că este fascinant. De altfel am renunțat de mult să mai vorbesc despre o concepție. Am renunțat, de asemenea, la formule precum Am o concepție interesantă sau una extraordinară, pe care le suspectez; încerc să-mi clădesc spectacolele pe unele idei culese fie din imaginație, fie din observații – câteodată izbucnite din text – dar, mai ales, îmi asum cu pasiune riscul de a descoperi aproape întreaga viață a spectacolului în timpul muncii de creație, adică în repetiții.

Pentru mine, actorul este desenul și vioara, clovnul, cabaretisul, metafora. Din ciocnirile mele cu el s-au născut situații ciudate sau de râs, sau de spaime…”

(Fragmentul face parte din volumul „La vorbă cu Vlad Mugur” de Florica Ichim)

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.