„West Side Story”, aduce musicalul în FNT

west side„West Side Story“, spectacol creat special pentru Festivalul Naţional de Teatru, va fi prezentat în această seară și mâine, la Teatrul Odeon, începând cu ora 19.00. „West Side Story“, un musical pus în scenă de Răzvan Mazilu are în distribuție 21 de actori, care vor interpreta o partitură celebră, compusă de Leonard Bernstein. Montarea se dorește manifestul generaţiei tinere de actori, iar Orchestra Naţională de Tineret, care va interpreta această partitură celebră, va fi dirijată de Gabriel Bebeşelea. Spectacolul este construit minimalist, fără decor amplu şi artificii de imagine, fiind mai degrabă condensat şi esenţializat, așa cum a declarat Răzvan Mazilu.

De asemenea, printre manifestările importante ale weekend-ului în cadrul Festivalului Național de Teatru se numără expoziția „Doina Levintza: Costumul de teatru – De la schiță la mircol”, care s-a deschis aseară la Teatrul Național din București, printr-un eveniment special la care au fost prezenți, alături de creatoarea Doina Levintza, Ion Caramitru, Jacqueline Bisset și Marina Constantinescu. Expoziția este deschisă pe parcursul întregii zile.

De la ora 16.00, azi, la Ceainăria Arcub, va avea loc lansarea volumelor „Scrieri despre teatru” de Tadeusz Kantor și „Comentarii și delimitări în teatru”, de Camil Petrescu, publicate la Editura Teatrul Azi.

Printre spectacolele acestei seri nu ratați „De vânzare”, de Gianina Cărbunariu, la orele 17.00 și 20.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, „Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanovic, în regia lui Cristi Juncu, la TNB, sala Atelier, și spectacolul lui Silviu Purcărete, „Victor sau copiii la putere”, de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, care a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol în acest an. Iar mâine, de la ora 19.30, la Teatrul Elisabeta, puteți vedea „Suflet românesc”, un one-man show cu Dan Puric.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.