„White Room”, spectacol- instalație de Florin Caracala, are premiera la Craiova

„White Room” de Alexandra Badea, în regia lui Florin Caracala, are premiera națională sâmbătă și duminică, 19 și 20 ianuarie, ora 19:00, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Sala Amza Pellea.

Din distribuție fac parte actorii Romaniţa Ionescu, Alex Calangiu, Claudiu Mihail, Gabriela Baciu, Ramona Drăgulescu, Cătălin Miculeasa, Ştefan Cepoi,  Corina Druc, Dragoş Măceşanu, Anca Dinu, Raluca Păun.

Textul White Room este montat în premieră în România, fiind tradus de Cristina Toma și publicat în Antologia pieselor prezentate în secţiunea „Spectacole-lectură“ a Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

White Room este un eseu despre realitatea distopică creată prin contopirea a două realități, diferite ca substanță și ca manifestare, ale individului: cea imediată și cea virtuală.  Într-o lume în care omul contemporan are nevoie să evadeze din realitatea imediată pentru a visa, realitatea virtuală oferă cel mai potrivit refugiu pentru a face acest lucru. White Room este o radiografie poetică a unei societăți care se confruntă cu una din cele mai mari probleme ale omului de azi: solitudinea.”

Alexandra Badea este dramaturg și regizor. A absolvit secția de regie teatru a UNATC și a făcut un master de Studii Teatrale la Sorbona. Scrie în limba franceză, iar din 2003 locuiește la Paris. Este publicată de Editura L’Arche éditeur. Primele sale piese, Contrôle d’identité, Mode d’emploi, Burnout, au apărut în 2008, iar piesa Pulvérisés (Pulverizare/ 2012) a fost premiată cu Marele premiu pentru literatură dramatică, în anul 2013 (Grand Prix de la Littérature Dramatique2013). Este Cavaler al Artelor și Literelor (Chevalier des Arts et des Lettres).

Florin Caracala a absolvit regia în 2011 la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și în 2013 masterul în regie la UNATC „I.L. Caragiale” București. Din 2008 a lucrat spectacole atât în mediul independent, cât și în cel instituționalizat. Temele abordate sunt axate pe felul în care indivizii din societate reacționează atunci când sunt puși să interacționeze unii cu ceilalți în situații destabilizatoare.Explorează zona new-media, introducând în teatrul contemporan noi moduri de a utiliza tehnologia ca discurs dramatic.Florin Caracala a fost directorul artistic al Festivalului de Teatru și Artă Performativă/ Iași, în 2014 și directorul general al Bienalei de Arte Emergente/ București, 2015.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.