„With a Little Help from My Friends sau Un joc pe bune“, gata de start la Excelsior

Afis With a little help sau Un joc pe buneMarți, 7 iunie, ora 19.00, va avea loc premiera spectacolului pentru adolescenți „With a Little Help from My Friends sau Un joc pe bune“ de Maria Manolescu.

Povestea de la mare este trăită pe bune de tinerii actori Alexandru Voicu, Bogdan Florea, Irina Antonie, Vlad Bălan, Andrei Cătălin și Beatrice Rubică, îndrumați de la fel de tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu. Scenografia este creată de Romulus Boicu, iar muzica de Alexandru Suciu. Spectacolul este recomandat tinerilor peste 16 ani.

With a little help from my friends este un spectacol despre un strigăt de furie al unei generații care are nevoie să fie ascultată și înțeleasă. În miezul unei nopți de vară, pe o plajă, într-un peisaj straniu, are loc un joc pe cât de periculos pe atât de seducator. Câțiva adolescenți vin la mare pentru a se distra, pentru a se îndrăgosti, a visa și, poate, pentru a muri. Spectacolul meu vorbește despre lucrurile ascunse ce se află în adâncul personajelor și care, prin intermediul jocului, ies la suprafață, făcând astfel ca situația să scape de sub control”, declară regizorul Alexandru Mâzgăreanu.

Maria Manolescu, autoarea textului, a folosit ca titlu al spectacolului un vers dintr-o binecunoascută melodie a formației Beatles și mărturisește că a încercat să pună în lumină valorile prieteniei – atât de fragile la vârsta adolescenței: „Niciodată n-am trăit atât de mult pentru şi prin prieteni ca atunci când eram în liceu. Mi-ar plăcea să mă întâlnesc cu mine cea de la 16 ani şi să stăm puţin de vorbă. Şi asta mi-ar plăcea să se întâmple cu toţi cei care văd spectacolul acesta: să stea puţin de vorbă, la sfârşit, despre cum ne putem ajuta pe bune unii pe alţii, fie că suntem adolescenţi sau prietenii lor mai mari.”

Deși alert și plin de suspans, spectacolul invită la introspecție și la o reevaluare a valorilor fundamentale ale vieții.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.