„Zbang – A Musical Abba Fantasy”, de la Sibiu la Festivalul de Melodramă din Polonia

Zbang-02_FOTO_©_TNRSSpectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” va participa la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Melodrama – European School Theatre Festival, care se va desfășura în perioada 21-24 august 2014 la Jelcz-Laskowice (Polonia). Spectacolul tinerilor actori sibieni va avea loc în seara zilei de 23 august.

„Zbang – A Musical Abba Fantasy” este primul musical montat la Sibiu, o adaptare originală a celebrului musical „Mamma mia”. Concepția regizorală semnată de Șerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway și le propune tinerilor de azi o perspectivă a culturii pop și flower power a anilor 70. În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă crearea unor momente noi având ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, care au fost asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecții gândite de scenograful Mihai Păcurar.

În Sibiu au avut loc două reprezentații cu „Zbang – A Musical Abba Fantasy” la sfârșitul lunii mai, iar o a treia reprezentație a avut loc în timpul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Festivalul din Jelcz-Laskowice a debutat în anul 2008, când a reunit spectacole de teatru din Polonia și Italia, cu intenția de a crea și o relație de afaceri între cele două țări. Un an mai târziu este cunoscut sub numele de „Melodrama” Travel Italian-Polish Lower Silesia, iar din 2010 cunoaște o mare deschidere internațională și adoptă numele Melodrama – The European Festival of Theatre Schools in Lower Silesia. Alături de companii de teatru încep să fie invitate si trupe ale universităților din Franța, Italia, Spania și Germania, au loc spectacole muzicale, precum și ateliere de teatru susținute de profesori calificați. Din anul 2012 Festivalul este deschis și universităților de muzică și se bucură de participarea unor universități din Grecia, Austria, Germania și Rusia, devenind Melodrama – European School Theatre Festival.

În cadrul ediției din acest an, Șerban Puiu, regizorul spectacolului „Zbang – A Musical Abba Fantasy” va susține un atelier de teatru în data de 24 august, prin care propune un set de exerciții al căror scop este conștientizarea legăturii dintre corp și minte.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.