„Zidul”, un tablou vivant, marca Teatrul Masca, în premieră la Hanul Gabroveni

_MG_9654Spectacolul „Zidul” al Teatrului Masca, în regia lui Mihai Mălaimare, va avea premiera joi, 25 februarie, ora 19.00 la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Bolților. Montarea este un tablou vivant ce spune o poveste unică, întinsă pe mai mulți ani, despre viața a doi tineri îndrăgostiți în lupta cu vremurile ostile, dar mai ales cu ei înșiși. Spectacolul face parte din programul „La început a fost gestul” inițiat de Teatrul Masca.

„Zidul este un obstacol, o formă de îngrădire, o delimitare, o constrângere, o redefinire geografică, un gând greu, o înlănțuire, o sudalmă, o obsesie, un punct de   pornire   și   unul   de sosire, o   viață   refuzată,   o   îngândurare, moartea. Prinși în îmbrățișarea nemiloasă a Zidului, El și Ea își trăiesc viața cu gândul evadării și o încearcă mereu, în fiecare clipă, în fiecare gând. Un dans pasional ca o iubire printre astre reduce pentru câteva clipe Zidul la condiția lui firească, iar apariția unui firicel de viață transformă lupta eternă în cea mai frumoasă înfruntare, pentru că dacă Zidul are tăria pietrei, Omul are tăria permanenței sale pe Pământ. Se nasc noi generații care vor duce mai departe lupta către o posibilă și atât de dorita victorie”, declară Mihai Mălaimare, fondator al Teatrului Masca și regizor artistic al spectacolului.

Zidul este un eseu teatral despre viață, moarte, dragoste și datorie, realizat într-un decor unic, iar limbajul ales este cel de tip Masca, derivat din perfecționarea stilului living statues.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.