Zilele Culturii Japoneze la Odeon

Zilele Culturii Japoneze, un eveniment care cuprinde spectacole de teatru, dezbateri, concerte şi prezentarea ceremoniei ceaiului, se va desfăşura la Teatrul Odeon din Bucureşti între 28 mai şi 2 iunie şi vor fi prezenţi artişti veniţi din Japonia, precum şi specialişti şi iubitori autohtoni ai culturii japoneze.

Evenimentul se va deschide, pe 28 mai, la Sala Majestic, cu o seară cu intrare liberă. Începând cu ora 19.00, organizatorii i-au pregătit publicului o expoziţie de fotografie, urmată de o prelegere despre dansurile sacre kagura, în prezentarea Angelei Hondru, urmate de o demonstraţie de ikebana a Sandei Lazur, specialistă a şcolii Sogetsu, şi un spectacol de pian şi dans intitulat WA (armonie), cu Kanako Horikawa, Yuko Hashimoto şi Nanako Horikawa, ce profesează la Paris şi New York.

Ziua de 29 mai continuă seria manifestărilor cu vernisajul cu intrare liberă al expoziţiei de fotografie, foto-haiku, caligrafie, kimono, origami şi obiecte japoneze “Yokoso Japan” (“Bun venit în Japonia”), în Galeria Odeon Studio, de la ora 17.00. De la ora 17.30, Sala Studio va găzdui o demonstraţie de ikebana cu intrare liberă, susţinută de maestrul Tenkei Nomura, sosit de la Paris. Seara va continua cu un spectacol de teatru japonez – la Sala Majestic, de la ora 19.00 – ce cuprinde două piese, “Crapul” şi “Staţia de Autobuz”, al Companiei de Teatru 1980 din Tokio.

Pe 30 mai aduce, de la ora 19.00, la Sala Majestic, va fi un spectacol de dansul nipon, prin “Culori” al Companiei Drastic Dans 0 de la Tokio. Biletele costă între 21,20 lei şi 12,72 lei.

Seara zilei de 31 mai propune Dojo-ji, un spectacol inedit prin tehnica neconvenţională a mimei în repovestirea pieselor clasice, realizat şi interpretat de Makoto Inoue, din Praga, tot la Sala Majestic, începând cu ora 19.00. Momentul va fi urmat de o paradă de kimonouri, având în fundal un recital de tobe Taiko.

Pe 1 iunie, la Sala Studio, de la ora 19.30, actorii Teatrului Odeon vor prezenta un spectacol lectură după piesa lui Monzaemon Chikamatsu “Mesagerul iadului”, în regia lui Vlad Cristache. Intrarea este liberă. Spectacolul va fi urmat de o conferinţă despre teatrul japonez susţinută de criticul Akihiko Senda şi moderată de Camelia Başta, profesor de limbă şi cultură japoneză.

Zilele culturii japoneze se vor încheia pe 2 iunie, de la ora 19.30, la Sala Studio, cu o prezentare a ceremoniei ceaiului şi un scurt moment de dans tradiţional japonez susţinut de ARC, la care, de asemenea intrarea va fi liberă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.