„Ziua în care nu se cumpără nimic” rămâne la TNB

06.ZiuaPe 5 noiembrie, la ora 20.00, Sala Mică a TNB va găzdui premiera spectacolului „Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru. Producția este realizată de Asociația ProDrama și TNB și va face parte din Programul 9G la TNB.

Încărcat de mesaje esenţiale desprinse din scena socială, politică şi economică actuală, spectacolul „Ziua în care nu se cumpără nimic” vorbeşte despre schimbarea care începe de la individ, făcând apel la umor (fără a aluneca în sarcasm), la activism (fără a împinge spre extremism) şi la soluţii artistice contemporane, efervescente, de sunet, decor şi design.

Din distribuția spectacolului fac parte Simona Cuciurianu, Cristina Găvruş, Ilinca Hărnuţ, Rolando Matsangos, Emil Măndănac, Andrei Morariu și Olivia Niţă.

„S-a ieşit mult în stradă în ultimii ani. Criza economică şi măsurile de austeritate, Roşia Montană şi Raed Arafat au scos în stradă zeci de mii de români, tineri, vârstnici, hipsteri şi corporatişti, oameni de stânga şi de dreapta. Este esenţial să se înţeleagă cât de important este într-o societate democratică dreptul la libera exprimare şi dreptul la protest. Nu pot sublinia îndeajuns acest aspect. Este la fel de important însă, cred eu, îndemnul la informare şi la toleranţă. Pentru că deraieri psihotice de tipul atacurilor armate din şcoli, malluri şi alte spaţii publice civile se datorează poate şi lipsei de educaţie şi încrâncenării unilaterale. Mă bucur mult că, după primele 5 reprezentaţii de la Teatrul Naţional reacţiile au fost pozitive şi că mesajul spectacolului ajunge la public”, a explicat regizorul Horia Suru.

Kim Atle Hansen este dramaturg, actor şi activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru tratând probleme ale societăţii actuale. Este angajat al Norske Theater, Oslo, „Ziua în care nu se cumpără nimic” fiind piesa lui cea mai cunoscută, montată până acum în Anglia, Brazilia, Italia, America şi Rusia.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.