„Scripcarul pe acoperiș” pleacă în turneu

„Scripcarul pe acoperiș” unul dintre cele mai valoroase musicaluri din România, producție a Teatrului „Regina Maria din Oradea”, va putea fi văzut la București, Craiova și Pitești.

Adaptare după povestirea lui Shalom Alehem – „Fiicele lui Tevye”, „Scripcarul pe acoperiș” este unul din musicalurile cele mai de succes din toate timpurile. Prima adaptare scenică, la Imperial Theater de pe Broadway, a avut premiera în 1964 şi a cunoscut de-a lungul anilor peste 3200 de reprezentaţii. Adaptarea cinematografică din 1971 a fost şi ea încununată de un mare succes de public şi de critică. Un sătuc rusesc în care se află o comunitate evreiască puternică, plin de farmec, cu toate dimineţile şi înserările lui, cu dealul din spate, reprezentat curajos în mărime semi-naturală, plin de iarbă şi în spatele lui ascunzându-se un tărâm de nicăieri, căsuţe construite ca un fel de copii de butaforie ale celor de pe Uliţa de Aur de la Praga; o căruţă plină de farmec la fel de idilic, un interior de crâşmă de sat, o gară micuţă, în care o fată înfofolită pleacă să-şi caute iubitul în Siberia, costume colorate şi vii, dansuri plăcute şi muzică asemenea, ritmuri evreieşti, amestecate cu ritmuri ruseşti, toate sunt reţeta perfectă pentru un spectacol care să placă publicului.

„Scripcarul pe acoperiș” se va juca la Pitești, pe data de 7 aprilie, la Teatrul Al. Davila, la București, pe 8 aprilie, la Sala Operei Naționale, și la Craiova, pe 9 aprilie la Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.