Alexandru Tocilescu și „Repetabila scenă…”, azi la TVR2

repetabila scena 3În această seară, prima seară de teatru din 2015, la ora 20.10, la TVR 2, este programat spectacolul „Repetabila scenă a balconului” de Dumitru Solomon, în regia artistică a lui Alexandru Tocilescu, un spectacol preluat de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, care a avut premiera tv în 1999.

Piesa „Repetabila scenă a balconului” de Dumitru Solomon a câștigat Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 1995. Spectacolul îi are în distribuție, printre alții, pe Adrian Rățoi, Mircea Andreescu, Viorica Geantă-Chelbea, Ion Bechet, Mara Nicolescu.

„Producția teatrului brașovean, care a avut premiera scenică absolută în data de 11 mai 1997, aduce în faţa telespectatorilor, într-o perspectivă satirică, un element central al exprimării publice – balconul. Nu este vorba doar despre un simplu element arhitectural, ci despre un loc comun – simbolic pentru spaţiul de graţie al iubirii ce scapă din înfruntarea orgoliilor şi urii Cetăţii, în context shakespearian, dar şi iconic pentru spațiul discursurilor şi al disputelor politice, în contextul „Cetăţii” moderne şi postmoderne”, se arată într-un comunicat de presă.

„Repetabila scenă a balconului” de Dumitru Solomon (spectacol preluat de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov).

Distribuția: Adrian Rățoi, Mircea Andreescu, Viorica Geantă-Chelbea, Ion Bechet, Mara Nicolescu și alții.

Coregrafia: Raluca Ianegic.

Ilustratia muzicală: Vasile Manta.

Decoruri și costume: Doina și Puiu Antemir.

Redactor: Doina Teodoru. Regia TV: Silviu Jicman.

Regia artistică: Alexandru Tocilescu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.