„Când timpul stă pe loc”, la Teatrul de Artă

Teatrul de Artă Bucureşti anunță premiera spectacolului „Când timpul stă pe loc” de Donald Margulies, programată pe 30 octombrie şi 13 noiembrie, de la ora 19.15.

Regizată de Bogdan Budeș, care semnează și traducerea piesei, producția are o distribuție în care se întâlnesc pentru prima dată, pe scena din strada Sfântul Ștefan nr. 21, Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone și Diana Roman. Scenografia este realizată de Romulus Boicu.

Textul este centrat pe două cupluri: Sarah-James și Richard-Mandy. Sarah (Mihaela Sîrbu), fotoreporter de război, și James (Andi Vasluianu), scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Richard (Dorin Andone), prieten apropiat al celor doi și, totodată, editorul lor la revistă, începe o viață nouă alături de o femeie mult mai tânără decât el, Mandy (Diana Roman), organizator de evenimente. Două povești de dragoste, două traiectorii pe cât de previzibile, la prima vedere, pe atât de surprinzător imprevizibile. „Când timpul stă pe loc” este o poveste despre viață, cuplu, profesie, iubire în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, marcate de presiunea cotidianului, violență, război.

La realizarea spectacolului, cea mai recentă producție a Teatrului de Artă București, au contribuit și donațiile prietenilor producători, în urma unei campanii de crowdfunding inițiată de regizorul Bogdan Budeș.

Producția a câstigat, de asemenea, o finanțare din partea UNITER, în urma sesiunii finanțare din aprilie 2016.

„Când timpul stă pe loc” este al treilea spectacol regizat de Bogdan Budeș, la Teatrul de Artă București. Primele două – „Și veni bărbatul la femeie” de Semion Zlotnikov și „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev se bucură de un mare succes la public și în festivalurile de teatru.

Anul acesta, „Dureri fantomă” a obținut Marele Premiu pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada Plays, de la Ekaterinburg, Rusia, și Premiul pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu), la Festivalul Internațional de Teatru de la Constanța, iar în urmă cu doi ani, Premiul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu), la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.