Crowdfunding pentru un spectacol în regia lui Bogdan Budeș, la Teatrul de Artă

Afis campanie crowdfundingRegizorul Bogdan Budeș a lansat o campanie de crowdfunding, pentru producerea spectacolului „Când timpul stă pe loc” de Donald Margulies, la Teatrul de Artă București. Producția ar trebui să aibă premiera în primăvara anului 2016, iar din distribuție fac parte Mihaela Sîrbu, Șerban Pavlu, Claudiu Istodor și Diana Roman.

Pe 16 ianuarie 2016, la orele 15.30, pe scena Teatrului de Artă București va avea loc spectacolul-lectură „Când timpul stă pe loc”, în interpretarea actorilor din distribuție. La reprezentație sunt așteptate persoanele interesate în sponsorizarea producției.

Crowdfunding-ul este o formă de finanțare alternativă (cu atât mai mult pentru producțiile independente care nu beneficiază de bugete de la sistemul de stat) menită să acopere costurile cu producerea unui spectacol (drepturi de autor externe, costume, decor, recuzită, drepturi pentru muzică etc.), costuri ce preced vânzarea de bilete.

Departe de a fi, pentru cei care contribuie financiar, o investiție în sensul strict al cuvântului, crowdfunding-ul pentru un spectacol de teatru are la bază o motivație profund emoțională a donatorului: „iubesc teatrul, cunosc și apreciez spectacolele produse și regizate de o anumită instituție și un anumit regizor, textul propus mă mișcă, rezonează cu mine (mă regăsesc în situații și contexte trăite de protagoniști), găsesc distribuția inspirată și interesantă, am toată încrederea că spectacolul va fi un succes și va bucura mii de spectatori. Deci da, vreau să fiu parte din nașterea acestui spectacol, vreau să am satisfacția că nașterea lui a fost posibilă și datorită mie.”

Spectacolul „Când timpul stă pe loc” ar fi a treia producție pregătită de regizorul Bogdan Budeș (care semnează și traducerea textului) la Teatrul de Artă București. Primele două – „Și veni bărbatul la femeie” de Semion Zlotnikov și „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev se bucură de un mare succes la public și în festivalurile de teatru.

Acțiunea din „Când timpul stă pe loc” (Time Stands Still) se petrece în Williamsburg (Brooklyn), New York. Acțiunea este centrată pe două cupluri: Sarah Goodwin (Mihaela Sirbu) și James Dodd (Serban Pavlu), pe de o parte, și Richard Ehrlich (Claudiu Istodor) și Mandy Bloom (Diana Roman), pe de altă parte. Sarah, fotoreporter de război, și James, scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Sarah a fost de curând externată din spital după ce a supraviețuit exploziei unei mine pe un drum din Irak. Pentru Sarah este greu nu numai să se (re)obișnuiască cu noua sa viață schimbată de rănile provocate în explozie, dar și să reia viața domestică pe care o lăsase în urmă când plecase în Orientul Mijlociu. În vreme ce James este mulțumit să scrie acasă și să se uite la filme, sufletul Sarei a rămas în Irak. Richard este un prieten apropiat al lui James și Sarah fiind, totodată, editorul lor la revistă. De curînd, a început să aibă o relație cu o femeie mult mai tînără decât el, Mandy. Ea lucrează ca organizator de evenimente, o profesie aparent lipsită de importanță după ce ai trecut prin ororile războiului; tinerețea și lipsa ei de experiență par insuportabile pentru Sarah și James. Pe parcursul piesei, relațiile în interiorul celor două cupluri evoluează și asistăm la răsturnări neașteptate de situație: în cuplul aparent solid (sunt împreună de nouă ani) format de Sarah și James intervine o fisură din cauza unei întâmplări petrecute pe front, și care duce în cele din urmă la separare, în vreme ce cuplul Richard-Mandy, aparent fragil (sunt împreună de nici patru luni), este puternic consolidat de apariția unui copil.

Mai multe detalii despre eveniment, despre campanie și despre modalitățile de contribuție, aici:

https://www.facebook.com/events/1049841275067571/

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.