„Dureri fantomă”, în competiție la Festivalul Internațional de Teatru Kolyada-Plays din Rusia

Spectacolul „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș, producție a Teatrului de Artă din București, a fost selectat și va participa în luna iunie la competiția de la Festivalul Internațional de Teatru Kolyada-Plays din Ekaterinburg, Rusia.

Din distribuție fac parte Rareș Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa, iar traducerea din limba rusă este semnată de Marina Palii.

Festivalul Internațional de Teatru Kolyada-Plays se afla la a 11-a ediție, iar la concurs participă spectacole pe texte ale unor tineri dramaturgi contemporani, studenți sau absolvenți ai dramaturgului Nikolai Kolyada, câștigatori ai Concursului Internațional de Dramaturgie Eurasia, precum și spectacole pe texte de Nikolai Kolyada.

Anul acesta s-au selectat pentru competiție 37 de spectacole din 6 țări (Rusia, Ungaria, România, Kazahstan, Macedonia și Serbia), iar la edițiile anterioare au participat spectacole din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franța, Finlanda, Polonia sau Republica Moldova.

Dincolo de competiția in sine, organizatorii își propun ca cele 11 zile de festival (20-30 iunie 2017) să fie o adevarată sărbatoare a teatrului.

Spectacolul „Dureri fantoma” de Vasili Sigarev a avut premiera la Teatrul de Arta București în martie 2015 și a participat la numeroase festivaluri de teatru din țară – Fest(in) pe Bulevard, Festivalul 25 de ore de teatru nonstop, Sibiu, Festivalul de teatru BABEL FAST, Târgoviște, Festivalul de teatru Antagon, Timișoara, Maratonul Teatrului Independent, Bucharest Fringe, Festivalul Natțonal de Teatru Independent.

În 2015, pentru rolul Gleb din spectacol, George Constantinescu a obținut premiul pentru cel mai bun actor la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, iar anul trecut spectacolul a fost invitat, la Undercloud – Festival de Teatru Independent de Orice.

Foto: Dan Andrei

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.