„EU.Shakespeare” la CINETIC

Vineri, 9 decembrie 2016, are loc, la CINETIC (str. Tudor Arghezi, nr. 3B – în spatele Teatrului Național), la ora 17.00, premiera unui spectacol inedit pentru scena teatrului românesc: „EU.Shakespeare”, un spectacol care se construiește în timp real prin intermediul mijloacelor multimedia, elemente de tehnologie de ultimă oră: car TV, video mapping, tehnologie 3D, montaj, emisie în direct, retroproiecție – elemente cu ajutorul cărora se proiectează diferite realități ficționale.

Construit pe structura de one-man show, „EU.Shakespeare”, în regia lui Liviu Lucaci, beneficiază de interpretarea versatilă a lui Constantin Dogioiu, care aduce pe scenă momente diferite din opera shakespeareană – din „Hamlet”, „Othello” și „Richard al III-lea”. Decorul este transpus pe green screen, în timp real, totul fiind filmat și montat live cu ajutorul unui car TV.

Spectacolul – asemenea unei cărți care închide între oricare două file ale sale un întreg univers multidimensional – este un proiect provocator atât pentru creatori, cât și pentru public: realizatorii au posibilitatea să cerceteze diferite perspective de punere în scenă, iar spectatorul parcurge acest traseu http://www.cialispharmaciefr24.com/tadalafil-hygroscopic/ multidimensional fiind participant direct al unei succesiuni de realități ficționale născute din opera lui W. Shakespeare.

Proiectul a fost realizat cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moartea celui mai important dramaturg al lumii, William Shakespeare, a cărui operă reușește să fie compatibilă cu sensibilitatea de secol XXI și să i se adreseze viagra feminin forum commander omului modern. Punerea în scenă a spectacolului „EU.Shakespeare” vine cu o abordare accesibilă ca limbaj și provocatoare prin perspectivele deschise de utilizarea mijloacelor tehnice complexe. Prin modul interactiv de reprezentare a tematicilor-cheie din opera shakespeareană: iubire, nebunie, putere, răzbunare etc., „EU.Shakespeare” evidențiază faptul că acestea sunt aspecte cu care se confruntă și societatea contemporană. Spectacolul este, în același timp, o invitație la analizarea existenței noastre din punct de vedere politic, social, religios, cultural prin analogii cu evenimentele recente trăite de fiecare dintre noi – mai exact, modalitatea în care trăim și înțelegem să trăim viata, cu toate aspectele ei.

Spectacolul este o cercetare teatrală multidisciplinară și face parte dintr-o serie de evenimente legate de promovarea în rândul publicului de toate vârstele a operei shakespeariene, eveniment produse de Asociația Lucaci Production, care includ dezbateri, workshopuri, lecturi, ateliere cu tineri creatori.

„EU.Shakespeare” este un eveniment marca Lucaci Production, cu sprijinul CINETIC (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ-Creative) și al Ministerului Culturii.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.