Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru se mută la București

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) se va desfășura în acest an la Bucureşti, între 9 şi 16 iulie, după ce, timp de trei ediţii, a avut loc la Suceava. Spectacolele se vor juca la Teatrul Metropolis (Sala Mare) și la Teatrul Bulandra (Sala Toma Caragiu și Studio Space). În acest an vor participa douăsprezece școli de teatru.

Evenimentul va avea o mai mare amploare și deschidere către public și va fi organizat de Asociaţia „Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru” în parteneriat cu Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti şi UNATC „I.L. Caragiale” cu sprijinul Teatrului Metropolis, Teatrului Bulandra şi al Institutului Cultural Român.

„Ideea acestui festival s-a născut din dorința de a integra școala românească de teatru în rețeaua școlilor europene. Pentru şcolile de teatru din ţară festivalul a devenit o necesitate, un loc de confruntări amicale, loc al structurării profilului unei generaţii de artişti în care ne punem mari speranţe”, spunea Paul Chiribuţă, actor, regizor, conf. univ. dr. al Facultăţii de Teatru al UNATC și Directorul Festivalului Internaţional al Școlilor de Teatru, într-un interviu acordat Ziarului Metropolis.

Festivalul şi-a propus, încă de la prima ediţie, să înlesnească schimburile de experienţă între şcolile de teatru din Europa, urmărind promovarea valorilor culturale naţionale şi internaţionale. Intenţia organizatorilor este aceea de a contribui la dezvoltarea culturală locală şi regională, creând posibilitatea dezvoltării unor parteneriate internaţionale.

„Suntem onoraţi pentru că la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, facultăţile invitate au răspuns prompt şi cu entuziasm solicitării noastre. Pe lângă facultăţile pe care le-am invitat, ne-am bucurat şi de solicitări din partea altor şcoli de teatru care au participat în trecut la festivalul nostru sau pur si simplu au aflat de existenţa lui. Această experienţă ne-a confirmat încă odată  faptul că la cea de-a patra ediţie, Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a câştigat atenţia şi interesul oamenilor de teatru din ţară şi din Europa”, spun organizatorii.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.