„Îngeri în America” la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Vineri, 26 și sâmbătă, 27 ianuarie, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj se va juca spectacolul Îngeri în America de Tony Kushner, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză și scenografia semnată de Adriana Grand.  Spectacolul este compus din două părți de sine stătătoare, iar acestea se vor juca în două seri consecutive: „Sfârșitul lumii e aproape” și „Perestroika”. În cele cele două spectacole se regăsesc tema și personajele, dar ele pot fi vizionate și separat.  În centrul acțiunii se află un cuplu gay, care trăiește la periferia societății. Personajele reprezintă diferite minorități (gay, evrei, mormoni), accentul fiind pus pe latura lor umană.

Textul a fost scris la începutul anilor ‘90 și aduce în discuție câteva dintre temele importante din America anilor ‘80, în timpul președinției lui Ronald Reagan: homosexualitatea, AIDS, încălzirea globală, comunismul.

„Din text răzbate atitudinea activistă a scriitorului și convingerea conform căreia individul este responsabil pentru schimbările sociale, iar lupta continuă dintre acesta și societate nu poate fi fără speranță. Conștientizăm, de asemenea, că urmările deciziilor și acțiunilor noastre se vor întoarce la un moment dat asupra noastră. În felul acesta, autorul este corect cu toate personajele sale”– declara Balázs Bodolai, care face parte din  distribuția spectacolului.

În distribuție se regăsesc actorii: Zsolt Bogdán, Péter Árus, Éva Imre, Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Emőke Kató, Szabolcs Balla și Tekla Tordai.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.