„Mama MIA”, Theo Herghelegiu și povestea unei virgine care vrea să se căsătorească

la scenaLa Teatrul Arca din clubul La Scena, va avea loc, sâmbătă, 18 octombrie, premiera spectacolului „Mama MIA”, după un text de Theo Herghelegiu, în regia lui Felix Crainicu. „Mama MIA” este povestea unei virgine de 29 de ani, Phillomene (Ela Ionescu), care decide să-şi schimbe „statutul” şi să se căsătorească, după ce află că medicii nu îi dau şanse să trăiască mai mult de o lună. Acţiunea se petrece în locuinţa acesteia, pe care o împarte cu mama ei, Mia (Theo Herghelegiu). Nouă bărbaţi sunt pregătiţi să o cucerească pe Phillomene, dar, în fond, pe mama Mia…

„Având ca substrat eternul conflict dintre generaţii, punerea în scenă este una impresionantă, redată cu umor, din care nu lipsesc momentele de suspans sau tensiune. O poveste crudă, dar reală, despre relaţia copil-părinte, cu tot ce presupune ea, cu acorduri sau dezacorduri, reproşuri sau conflicte. Deznodământul este unul imprevizibil, care lasă loc de interpretări, şi deşi pe tot parcursul spectacolului nu lipseşte limbajul licenţios, finalul este unul accentuat reflectiv pentru fiecare spectator”, se arată într-un comunicat de presă.

„Vorbim toată viața despre conflict între generații, despre relația părinți-copii, despre apartenență și neapartenență la o mentalitate sau alta… S-au omorât mulți copaci pentru a se scrie literatură pe această temă; s-au tocit multe canapele în cabinetele psihologilor povestindu-se despre conflicte și traume, ori, dimpotrivă: despre afecte pozitive negestionate corect şi aşa mai departe. De fapt, lucrurile sunt mult mai simple: legea firii urlă în noi; nu ne putem rupe de ceea ce am creeat (copil, artă, o idee, orice) și, oricat ne-am codi s-o recunoaştem, tăierea oricărui cordon ombilical doare… Doare groaznic de rău. MAMA MIA este un spectacol pentru toate vârstele… Peste 14 ani”, a declarat Theo Herghelegiu.

Distribuţia:

PHILLOMENE – Ela Ionescu

JORDAN, JACK, JEFFY – Marius Petrescu

ROBERT, RICHARD, RAYMOND – Radu Micu

DANIEL, DONALD, DUNCAN – Andraş Demeter

MAMA MIA – Theo Herghelegiu

COPILUL – Mara Stan

Muzică live şi compoziţie: Ştefania Stan

Scenografia: Alexandra Putineanu

Regia: Felix Crainicu

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.