Măşti europene la… Masca

Între 8 şi 11 noiembrie, la Teatrul Masca din Bucureşti va avea loc cea de-a opta ediţie  festivalului „Măşti europene la… Masca”, cea mai importantă manifestare de gen din România şi una dintre cele mai importante din Europa.

„Invitata din acest an, trupa londoneză Theatre de l’Ange Fou a fost fondată împreuna cu International School of Corporeal Mime la Paris în1984 de Steven Wasson şi Corinne Soum – ultimii asistenţi ai <Parintelui Mimului Modern>, Etienne Decroux – şi relocată mai tarziu la Londra, compania a susţinut turnee în Europa, Rusia, Statele Unite, Canada, Brazilia, Mexic şi in Orientul Mijlociu”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În festival, Theatre de l’Ange Fou prezinta spectacole pentru public şi ateliere pentru studenţi şi actori. Spectacolul lor „Un vis prometeic” este o compoziţie dedicată vieţii lui Etienne Decroux, moştenirii sale artistice şi luptei sale de a face din  mim  o formă de artă independentă (https://yorick.ro/theatre-de-lange-fou-la-masca/)

Teatru Masca prezintă în festival cea mai recentă premieră, „Ţara în care îngerii vin degeaba” şi „Pierrot Lunatecul”.

Pentru mai multe detalii, puteţi consulta www.masca.ro

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.