„Pe lacul auriu”, în avanpremieră la Bulandra

Pe 4, 5 și 7 mai, de la ora 19.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra sunt programate primele reprezentații, în avanpremieră, ale spectacolului „Pe lacul auriu” de Ernest Thompson, în traducerea semnată de Radu Beligan și Liviu Dorneanu și în regia lui Dinu Cernescu.

Premiera oficilă a producției urmează să aibă loc pe 20 și 21 mai, la ora 19.00, în același spațiu.

Distribuția este alcătuită din Virgil Ogășanu, Valeria Ogășanu, Ana Ioana Macaria, Lucian Ifrim și Alin Potop

Scenografia este realizată de Maria Miu.

Piesa On Golden Pond a stat la baza scenariului filmului cu același nume realizat în 1981 de Mark Rydell, cu Katharine Hepburn, Henry Fonda și Jane Fonda în rolurile principale. Autorul Ernest Thompson a fost recompensat cu premiul Oscar pentru scenariul original, iar Katharine Hepburn și Henry Fonda su câștigat Oscarul pentru Cea mai bună actoriță și, respectiv, Cel mai bun actor.

Despre piesa pe care a ales să o pună acum în scenă, despre lumea ei și invitația adresată spectatorilor, regizorul Dinu Cernescu a explicat: „Doi bătrâni, o casă și un lac. Superficial, doar atât conține piesa. Când însă intri în spațiul ei interior, descoperi cât de bogată este. De 50 de ani Kate îl iubește pe Tom, bărbatul ei; Claudia, fiica lor, luptă pentru dragostea lui Tom, care ar fi dorit un băiat. Billy, copilul bezmetic al lui Bill, caută și el dragostea familiei lui. Bill se va căsători cu Claudia și toate conflictele se vor liniști, acolo, la malul lacului. Spectacolul nostru se vrea o oază de zâmbete, de dragoste și de liniște într-o lume anormală, care ne înconjoară. În final cred că toți am dori să rămânem acolo, pe malul lacului auriu.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.