„Pisica pe acoperișul fierbinte” se întoarce

Marţi, 22 ianuarie, la ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului L.S. Bulandra va avea loc premiera spectcolului „Pisica pe acoperișul fierbinte” de Tennessee Williams, în regia lui Dinu Cernescu.

Spectatorii îi vor putea vedea pe scenă pe Alexandra Fasolă, Tudor Aaron Istodor, Dana Dogaru, Virgil Ogășanu, Silvana Negruțiu, Lucian Ifrim și Radu Chirev.

Decorul este creat de Octavian Neculai, iar concepția costumelor îi aparține Mariei Miu.

Premiată cu premiul Pulitzer în 1955, piesa Pisica pe acoperişul fierbinte este un vârf al dramaturgiei lui Tennessee Williams, ducând la paroxism obsesiile autorului său: opresiunea conformismului social şi ravagiile pe care le face disimularea, dorinţa şi violenţa sentimentelor contrare, gravitatea ipocriziei şi singurătatea oamenilor. În Pisica pe acoperişul fierbinte Tennessee Williams surprinde cu un talent remarcabil  tensiunile din sânul unei familii aparent fericite, dar măcinată de lăcomie, minciuni şi gelozie.  Piesa a fost ecranizată în 1958 de Richard Brooks, cu Elisabeth Taylor, Paul Newman și Burl Ives în rolurile principale.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.