Săptămâna Shakespeare la Metropolis

ShakeTeatrul Metropolis se alătură evenimentelor ce marchează în întreaga lume 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare. În luna aprilie instituția va prezenta într-un program special tripticul regizat de Victor Ioan Frunză.

Spectatorii sunt așteptați la următoarele producții: „A douăsprezecea noapte” (19, 22 și 23 aprilie), „Romeo și Julieta” (20 aprilie), și „Visul unei nopți de vară” (21 aprile).

Despre cele mai recente montări după William Shakespeare pe care le-a realizat, Victor Frunză a comentat: „Nu am intenționat să fac montări comemorative. Pur și simplu m-am gândit la acest triptic, Visul unei nopți de vară, A douăsprezecea noapte și Romeo și Julieta, un triptic în care se vorbește despre iubire și pierdere. În Visul unei nopți de vară avem de-a face cu o dezorganizare completă a simțurilor, o transformare abruptă a identităților. Este piesa cea mai apropiată de timpurile noastre, în care suntem foarte preocupați de identitățile sexuale. A douăsprezecea noapte este o comedie a genurilor, tot o temă extrem de actuală. Într-o zodie a feminismului, această piesă vine cu o pondere comică pe o temă atât de importantă. Iar Romeo și Julieta este o comedie cu final tragic, în care eroul principal este ura. Se întâmplă asta și în Europa, în lumea noastră, dar, la Shakespeare, ura aneantizează iubirea. Mi s-a părut important să existe aceste trei texte într-o suită a unui repertoriu.”

Spectacolele Teatrului Metropolis sunt cuprinse și în Calendarul cultural „Shakespeare Lives” al British Council România.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.