Spectacole în aer liber invadează centrul Oradei

festival oradeaÎntre 20 septembrie și 12 octombrie, la Oradea se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru care cuprinde mai multe secțiuni: cea de-a XX-a ediție a Festivalului de Teatru Scurt (21-28 septembrie), secțiunea Spectacole Invitate, Festivalul de teatru Fringe, Secțiunea Școli de Teatru și Festivalul de Teatru pentru Copii „Arcadia” (ediția a II-a).

Săptămâna următoare, de pe 21 până pe 28 septembrie, centrul orașului va fi locul unde se vor desfășura spectacole în aer liber: parada costumelor, spectacol de folclor, teatru, foc de artificii și multe altele, promit organizatorii.

Cu acest prilej, în aer liber vor putea fi văzute spectacole „Cenușa timpului” și „Leonce și Lena”, care deschid, respectiv închid Festivalul de Teatru Scurt din acest an.

Primul dintre spectacole, „Cenușa timpului”, este programat marți 23 septembrie, în Piața Ferdinand, de la ora 21.00. Spectacolul este realizat de Florin Grigoraș, liderul formației RIFF, iar vizionarea este gratuită.

„Cenușa timpului” e un spectacol de balet, cu muzică rock interpretată de RIFF, împărțit în 17 schițe, ilustrat cu secvențe video și jocuri de lumini. O inițiativă unică în România în care un rocker propune un spectacol modern folosindu-se de elemente din mai multe domenii artistice.

„Leonce și Lena”, cel de-al doilea prezentat în aer liber este un spectacol-concert, în regia lui Mihai Măniuțiu, cu muzica originală a Adei Milea. Leonce și Lena va închide Festivalul de Teatru Scurt în 28 septembrie, la ora 21.00, tot în Piața Ferdinand, unde îl va putea asculta pe Richard Balint și chitara lui, acompaniat de actorii Trupei Iosif Vulcan.

Povestea lui Georg Büchner pusă în scenă de Teatrul Regina Maria marchează 200 de ani de la naşterea autorului. Este un spectacol muzical cu melodii interpretate live de către o mini-orchestră; toate personajele din Regatele Popo, respectiv Pipi cântă și dansează pe ritmurile muzicii originale semnate de Ada Milea. Regia și scenariul poartă semnătura lui Mihai Măniuțiu, iar coregrafia este realizată de Vava Ștefănescu.

După spectacolul-concert, Teatrul Regina Maria încheie Festivalul de Teatru Scurt cu un foc de artificii, începând cu ora 22.30.

De-a lungul întregii săptămâni, în centrul Oradei, în Piața Ferdinand și pe strada Republicii, vor avea loc spectacole cu invitați speciali din întreaga țară. Singurele spectacole la care locurile sunt limitate sunt „Zic Zac” și „În inima nopții-Episodul Hamlet”. Pentru acestea, biletele pot fi procurate de la agenția teatrului sau de pe www.biletmaster.ro

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.