Un nou teatru ia ființă: Teatrul ARCA și Teatrul Apropo se unesc

pinalti (2)La începutul celei de-a zecea stagiuni Teatrului ARCA din Clubul La Scena se asociază cu Teatrul Apropo. „Arca și Apropo nutresc aceleași convingeri legate de rostul teatrului, mai cu seamă în zona independentă. Ele cred în puterea teatrului, în capacitatea lui de a demola clișeele si răspunsurile prefabricate cu care ne bombardează societatea contemporană. Atât Arca, teatrul din Clubul La Scena, cât și partenerul său, Teatrul Apropo, doresc nu doar să-și amuze spectatorii, ci mai ales să-i surprindă, să le redeschidă apetitul de a-și pune întrebări într-o lume care pare că le știe pe toate și că-și arogă dreptul de a gândi în locul nostru. În acest scop, va fi abordată preponderent dramaturgia contemporană”, se arată într-un comunicat de presă.

ARCA și Apropo vor deschide stagiunea pe 14 septembrie, în Clubul La Scena, iar în această toamnă își așteaptă spectatorii cu mai multe premiere, printre care: „Nu, mulțumesc!” – regia Victor Scoradeț și „Radio Live: Laugh Story” – regia Theo Herghelegiu. În această săptămână inaugurală vor fi reluate și unele spectacole din stagiunile precedente: „COMEDY. SHOW”, „Fata cu cărămida în gură”, „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă”, „Pinalti” sau „Încurcă lume”.

Teatrul ARCA a luat ființă ca proiect al Fundației ParteR în urmă cu 10 ani. A debutat cu „Top Dogs” (Șomeri de lux), de Urs Widmer, piesă de mare succes internațional. În acest spectacol au evoluat mulți dintre marii artiști ai scenei românești: Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Șerban Ionescu, Claudiu Bleonț, Ionel Mihăilescu, Ozana Oancea, Mihai Dinvale. Aici a fost produs, în colaborare cu Teatrul Inexistent, și cel dintâi musical 100% românesc, „Supermarket”, de Theo Herghelegiu, pe muzica originală a lui Eduard Petru Jighirgiu.

Teatrul Apropo este cel mai nou teatru independent din București și își propune alte forme de exprimare teatrală decât cea clasică. El promovează spectacole de teatru experimental, cum ar fi „Brioc” – primul spectacol de teatru-labirint din România, precum și spectacole de teatru-dans și teatru-concert. Pe lângă abordarea repertoriului contemporan, Teatrul Apropo își dorește să revină și asupra textelor clasice, pentru a descoperi acolo acel nucleu care vorbește sensibilității noastre contemporane.

Programul 14-21 septembrie

Duminica, 14 septembrie, ora 20.00 – Nu, mulțumesc! – regia Victor Scoradeț – PREMIERA Teatrul ARCA

Luni, 15 sept, ora 20.00 – Laugh Story – regia Theo Herghelegiu – PREMIERA OFICIALA

Marți, 16 sept, ora 20.00 – Încurcă lume – regia Cătălin Bugean

Miercuri, 17 sept, ora 20.00 – Craca de la miezul nopții – regia Octavian Jighirgiu

Joi, 18 sept, ora 20.00 – Emigranții –regia Lari Giorgescu

Vineri, 19 septembrie:

– ora 19.00 – Pinalti – regia Radu Popescu, Teatrul Apropo

-ora 21.00 – Fata cu cărămida în gură – regia Theo Herghelegiu – în Salonul Verde, Club La Scena.

Sâmbătă, 20 septembrie, ora 20.00 – Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă – regia Ryan Whinnem, ProDrama

Duminica, 21 septembrie, ora 20.00 – Comedy Show

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.