Victor Ioan Frunză, George Ivașcu, George Costin, Monica Andronescu și Dana Ionescu aleg cea mai bună piesă la Concursul de Dramaturgie Yorick

yorick bunRevista Yorick lansează cea de-a treia ediție a Concursului Național de Dramaturgie Yorick – „Valentin Nicolau”, organizat în memoria lui Valentin Nicolau, care anul trecut a făcut parte din juriul concursului. Perioada de desfășurare este 1 iulie – 31 august. Juriul ediției din acest an este format din regizorul Victor Ioan Frunză, actorul și directorul Teatrului Metropolis, George Ivașcu, actorul George Costin, criticul de teatru Monica Andronescu și redactorul-șef al Editurii Nemira, Dana Ionescu.

Tema şi dimensiunile sunt la alegere. Concursul se va finaliza cu o Gală a Dramaturgiei Românești, care se va desfășura în luna septembrie. Vor fi oferite trei premii în bani. De asemenea, Premiul Yorick Pentru Cea Mai Bună Piesă a Anului va consta într-un spectacol-lectură și în publicarea textului în volum.

Autorii sunt așteptați să trimită piesele de pe o adresă de e-mail fictivă, până la data de 31 august, la adresa monica.andronescu@nemira.ro într-un exemplar nesemnat, cu un motto scurt pe pagina de titlu, care va servi apoi drept element de identificare a autorului.

Nu se pot înscrie la concurs dramatizări, piese publicate sau reprezentate.

Juriul va anunța piesa câștigătoare pe 15 septembrie 2015.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.