Victor Ioan Frunză și „Mutter Courage” la Teatrul Mic

Miercuri 8 mai, duminică 19 mai și joi 23 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Mic se va juca „Mutter Courage și copiii ei”, de Bertolt Brecht, în regia lui Victor Ioan Frunză.

„Victor Ioan Frunză a inovat în profunzimile și simbolurile textului original, modificând canonul brechtian și transformând piesa într-o dramă a opțiunilor, conform unui adagiu personal: dacă optezi ești nefericit, dacă nu optezi ești și mai nefericit. Desigur, ortodcșii brechtieni vor fi contrariați, însă nu vor putea ignora omenia caldă a acestui spectacol despre Curaj și Sărăcie; Eroism și Compromis; Nevoie și Lege. Pentru Mutter Courage  lupta nu se duce cu arme, ci cu sentimente. Marfa din cutii e amestecată cu destinele copiilor. Cum alegi între viaţa unuia şi a ziua de mâine a celuilalt? Spiritul întreprinzător al acestei femei voluntare, care învaţă să trăiască sub semnul războiului, se confruntă cu sufletul mamei, care încearcă să îşi ocrotească familia. Cum poţi lua o decizie corectă, când ambele variante sunt greşite?” se arată într-un comunicat de presă.

Spectacolul a beneficiat de o nouă traducere a textului realizată de Victor Scoradeț.

Decorul şi costumele Adrianei Grand aduc pe scenă o lume tumultoasă, mereu în mişcare, sufocantă şi frustă, ca viaţa însăşi iar muzica originală a lui Paul Dessau este interpretată live.

În rolul lui Mutter Courage, Rodica Negrea, iar alături de ea pe scenă în rolul lui Kattrin, fiica cea mută a lui Mutter Courage – Ilinca Manolache. Mamă și fiică – pe scenă și în viață – cele două artiste reinventează gesticulația tragicului într-o evoluție impresionantă.

Din distribuție mai fac parte Mircea Rusu, Cuzin Toma, Ștefan Lupu, Claudiu Istodor, Andreea Grămoșteanu, Radu Zetu, Bogdan talașman, Avram Birău, Petre Moraru.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.