„Zi că-ți place!”, în premieră joi, la Cinema Studio

IMG_4096_972x648Joi, 9 ianuarie, la ora 19.30, la Cinema Studio din București va avea loc premiera spectacolului de televiziune „Zi că-ți place!”, adaptare pentru ecran după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache. Filmul docuficționar va fi difuzat pe TVR2, pe 13 ianuarie, la ora 20.10. Din distribuţie fac parte Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivașcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.” Aşa începe textul lui Valentin Nicolau, care se poate rezuma simplu: o femeie singură şi cinci candidaţi la Preşedinţie. O emisiune electorală interminabilă şi o posibilă aventură cu fiecare dintre ei. Cinci încercări diferite de a poseda şi tot atâtea eşecuri. Femeia, obiect sexual-electoral, se lasă prinsă într-un joc al seducţiei şi îi experimentează toate etapele, trecând de la abandonare la furie, la amărăciune, la tristeţe, la disperare şi la neputinţă… O poveste despre Putere şi multiplele ei feţe, pe care spectacolul lui Cornel Mihalache o duce mai departe şi o transformă într-un docufiction, în care sunt incluse scene din viața reală… Momente din culisele candidaturilor la Președinția României postrevoluționare, ce vor putea fi văzute acum în premieră absolută.

„E un act jurnalistic în primul rând. Jumătate este documentar, amestecat, aşa cum spuneam, cu ficţiune. Mai departe de teatru şi mai aproape de filmul documentar”, declară Cornel Mihalache.

Citește și https://yorick.ro/cornel-mihalache-am-ales-textul-lui-valentin-nicolau-pentru-ca-nu-e-un-text-cuminte/

„Textul lui Valentin Nicolau e un strigăt al unui om care s-a enervat brusc într-o seară. Aşa cum se enervează, de altfel, în fiecare seară. Şi aşa cum mă enervez şi eu. Şi atunci am rezonat cumva cu textul şi cu strigătul lui şi cred că l-am dus chiar mai departe. Dintr-un eveniment mic al unei femei, în propria ei locuinţă, cu un televizor, un pat şi-un măr… l-am dus într-o poveste care înseamnă mai mult de-atât şi care ţine mai mult de România şi pe care ar putea s-o vadă cu drag şi înţelegere foarte multă lume din Europa de sud-est.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.