„Folia, Shakespeare & Co”, în avanpremieră la Metropolis

CaciuleanuTeatrul Metropolis din capitală va găzdui pe 23 și pe 24 aprilie, la ora 19.00, două reprezentații în avanpremieră ale unui nou spectacol conceput de coregraful Gigi Căciuleanu. La 450 de la nașterea lui William Shakespeare, cunoscutul artist român îl aduce în actualitate în producția „Folia, Shakespeare & Co”, realizată de Fundația Art Production în parteneriat cu Teatrul Metropolis.

„În aceste oglinzi deformante, lucrurile se inversează. Nebunii devin întelepți, iar întelepții nu-și mai dau seama cât de smintiți sunt. Textele lui Shakespeare ne apar ca acel mesaj trimis în spațiul cosmic, redus la esențe, concis și schematic, de o aparență cât se poate de simplă și naivă dar conținând, la adresa inteligențelor extra-terestre, într-un mic dreptunghi cu desene ca de copil, suma informațiilor despre umanitate”, povestește Gigi Căciuleanu.

„Folia, Shakespeare & Co” este parte a unui turneu național și internațional fără precedent, pe care Gigi Căciuleanu Romania Dance Company îl va susține în această toamnă. „Sunt românii altfel?” este provocarea pe care o lansează spectacolul și turneul. Trecând prin Caragiale și Shakespeare, turneul le propune românilor o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea națională: „românii nu sunt diferiți, ci universali”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.