Dramaturgul Radu Popescu a câștigat concursul Yorick

yorick_352x256-300x218Zece piese s-au calificat în etapa finală a Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick, organizat de revista Yorick şi susţinut de Editura Nemira. În ordinea preferințelor juriului format din Marius Manole (actor), Monica Andronescu (critic de teatru) şi Dana Ionescu (redactor-şef Editura Nemira), acestea sunt:

1.S-a furat mireasa, de Radu Popescu

2.Sclavii vaginelor, Sorin Oros

3.Urangutanul, de Marian Popescu

4.Ridică jaluzelele!, de Florentin Sorescu

5.Anacobra, de Alex Arion

6.Afrodisiac pentru femei, de Gabriel Avram

7.Whisky, șampanie, atmosferă, de Ion Bogdan Martin

8.Cu toate astea, te iubesc, tată!, de Sorin Oros

9.Jocuri de putere, de S. Dumitriu

10.Extra Virgin Olive Oil, de Laurențiu Budău

Textul câștigător, scris de dramaturgul și regizorul Radu Popescu, este o poveste de iubire „imposibilă”, despre doi tineri care se întâlnesc după mulți ani de la prima lor iubire și vorbește despre traume, suferințe și despre felul cum timpul sapă prăpăstii de netrecut. De la momentul la care a fost înscrisă în concurs, piesa a fost între timp pusă în scenă și a avut premiera la Godot Cafe-Teatru. În acest număr, o puteți citi integral, în paginile revistei Yorick.

“S-a furat mireasa”, piesa câştigătoare a Concursului Yorick (partea I)

“S-a furat mireasa”, piesa câştigătoare a Concursului Yorick (partea a II-a)

Locurile doi și trei sunt ocupate de textele „Sclavii vaginelor” de Sorin Oros și „Urangutanul” de Marian Popescu. „Sclavii vaginelor” este o poveste despre lumea închisorii, cu traumele și legile ei, iar „Urangutanul”, este un text care se situează în zona comicului absurd și vorbește cu umor despre… cum să-ți vinzi organele unul după altul ca să-ți mobilezi casa.

Toate textele aflate în primele zece poziții ale clasamentului vor fi publicate, cu acordul autorilor, pe noua platformă online dedicată dramaturgiei, pe care o vom lansa în această toamnă.

Concursul Naţional de Dramaturgie Yorick este o competiţie anuală, iniţiată de revista Yorick şi susţinută de Editura Nemira, care are ca scop descoperirea şi promovarea dramaturgiei româneşti contemporane. Ediţia a doua va începe la 1 ianuarie 2014.

Print

Un Comentariu

  1. ana 18/08/2013

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.